Ohjeet ja vinkit

Ohjeet ja vinkit


TAUSTAA

Kisatiimillämme on yli 10 vuoden kokemus tarroista kilpailu-, huvi- kuin hyötykäytössä niin RC-autoissa, lentokoneissa, koptereissa, tarvikkeissa ja välineissä niin sisällä kuin ulkonakin, jota kautta haluamme nyt tarjota laadukkaita ja upeita tarroja edullisesti kaikille muillekin.


Yleistä tarroista


Huom! Tarrat eivät sovellu alle 3-vuotiaille. Sisältää pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.


Obs! Dekaler är inte lämplig för barn under 3 år. Innehåller små delar som kan orsaka kvävning.


Tarrat ovat laadukkaita vinyylipohjaisia tarroja, joten niiden loistavia ominaisuuksia ovat se, että ne ovat mm.:

Vedenkestäviä

 Ohuita

Kevyitä

 Hyvin kiinnittyviä

 LaadukkaitaTarrojen suunnittelu

Upeat tarratuotteet ovat uniikkeja omien suunnitelijoidemme suunnittelemia tarroja, joita et muualta saa.


Suunnittelemme myös halutessasi sinulle haluamanlaisesi tarran sinun toiveidesi pohjalta. Ota yhteyttä:Tarrojen valmistus ja tilaus

Tarrat valmistetaan kunkin asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Lopullisen tarran värit saattavat erota tietokoneen tai mobiililaitteen näyttöpäätteen väreistä, joka on täysin normaalia.


Pyrimme valmistamaan tarrat niin pian kuin mahdollista, mutta varsinkin ruuhka-aikoina kannattaa varautua pidempään toimitusaikaan eli haluamansa tarrat kannattaa tilata hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät perille haluttuun ajankohtaan mennessä hyvin.


Valmiit tarratuotteet

Valmiit tarratuotteet löydät verkkokaupastamme, josta voit niitä helposti muokata ja tilata juuri sellaisena kuin haluat.


Oma teksti tarroihin

Joissakin tarratuotteissa on mahdollista syöttää oma vapaavalintainen teksti. Sallitut merkit ovat kirjaimet A-Ö sekä numerot 0-9. Erikoismerkit eivät välttämättä tulostu tarroihin oikein, joten niiden käyttöä kannattaa välttää. Mikäli vapaa oma teksti on pidempi kuin tarratuotteen tuotekuvassa, tekstiä skaalataan pienemmäksi, jotta se mahtuu tarratuotteeseen. Alla on vapaiden tekstikenttien rajoitukset:

- Oma teksti 1 - maksimimerkkimäärä on 10 merkkiä

- Oma teksti 2 - maksimimerkkimäärä on 20 merkkiä

- EU-rekisterikilpi - maksimimerkkimäärä on 6 merkkiä. Merkkien väliin tulee väliviiva kolmen ensimmäisen merkin jälkeen.


Oma tarra omasta suunnitelmasta

Jos sinulla on oma suunnitelma, jonka mukaan haluat tarroja valmistettavan, niin ota meihin yhteyttä sähköpostitse . Huomioithan, että sinulla tulee olla tarvittavat tekijänoikeudet ja/tai lupa tekijänoikeudenhaltijalta/-haltijoilta lähettämääsi aineistoon.


Moniväriset tarrat valmistetaan valkoiselle pohjapaperille, joka kannattaa huomioida tarroja suunniteltaessa.


Suunnittelemme tarran sinulle

Mikäli et löytänyt mieleistäsi valmista tarratuotetta verkkokaupastamme, niin suunnittelemme sinulle haluamanlaisesi tarran. Ota meihin yhtyettä sähköpostitse , niin katsotaan ja keskustellaan asiasta tarkemmin.Tarrojen mitoitus


Tarrat valmistetaan aina juuri sen kokoisiksi kuin haluat. Meillä ei siis ole valmiita tarroja varastossa, vaan ne tehdään aina asiakkaan mittojen ja tarpeiden mukaan räätälöidysti.


Valitulle tarratuotteelle voi syöttää sekä leveyden ja korkeuden. Kun avaat tarratuotteen, sille on asetettu maksimi koko millimetreinä, jota suuremmaksi et voi muuttaa, mutta pienemmäksi kylläkin hyvin helposti syöttämällä haluamasi koon (esim. leveys, korkeus, halkaisija) millimetreinä. Tarrakuvan mittasuhde säilyy samana muutettaessa joko leveyttä tai korkeutta.


Tarrakuvan koko on tarrakuvan ympärille piirretyn suorakaiteen kokoinen eli huomioi tämä mitoittaessasi ja tilatessasi tarraa (suorakaiteen sisällä oleva tarra saattaa olla erimuotoinen). Alla oleva kuva havainnollistaa asiaa (musta kuvio suorakaiteen sisällä havainnollistaa monimuotoista tarraa) eli tilatessasi annat haluamasi Leveyden (L) ja Korkeuden (K) alla olevan esimerkin mukaisesti:
Pyöreissä tarratuotteissa voit antaa korkeuden ja leveyden sijasta tarran halkaisijan millimetreinä. Tarrojen leikkaus

Tarrat toimitetaan leikaamattomina arkilla, jolloin voit itse leikata ne tarkasti juuri haluamastasi kohdasta. Tarrojen leikkaus onnistuu hyvin esim. saksilla.


Vannetarrojen osalta voi tehdä esim. siten, että leikkaa tarran ulkoreunaa myöten ja liimaa tarran vanteelle. Sen jälkeen voi esim. askarteluveitsellä veistää juuri oikean keskiön kokoisen palan tarrasta pois näppärästi. Jos vanne on kovera eli vanteen keskiosa on sisempänä kuin vanteen ulkoreuna, niin vannetarraan voi leikata halkion, jonka avulla tarran saa paremmin kiinnittymään vanteen pintaan.


       


Tarrojen kiinnitys

Tarrat tulee liimata täysin puhtaalle pinnalle (öljy, rasva ym. lika tulee olla puhdistettuna - tarran liima ei tartu likaiselle pinnalle). Lisäksi tarrat tulee liimata tasaiselle ja sileälle alustalle (kaareviin pintoihin emme suosittele tarrojen liimausta). Liimapinnan koskettelua tulee välttää, koska se heikentää tarran ja tarrateippien kiinnittymistä kiinnitettävään pintaan ja saattaa aiheuttaa ärsytystä herkälle iholle.Tarrojen kulutuskestävyyden lisääminen

Tarrat eivät kestä kovaa mekaanista kulutusta ja rasitusta, kuten esim. teräviä iskuja, kolhuja, hankausta jne. Vaikka tarrat ovat vedenkestäviä ja soveltuvat todella hyvin niin sisä- kuin ulkokäyttöön, niin liuottimia (kuten esim. pitoaineet, jotkut puhdistusaineet ja cleanerit), öljyjä tai muita kemikaaleja tarrat eivät kestä kovin hyvin. Lisäksi tarraan kohdistuva pidempiaikainen auringonpaiste aiheuttaa tarran värien haalistumista.


Tarrojen kestävyyttä voi lisätä päällystämällä eli ns. laminoimalla tarran esimerkiksi koulukirjojen päällystyksessä käytettävällä kontaktimuovilla. Tämä tosin lisää hieman tarran paksuutta ja jäykkyyttä.  Huom! Kokeilethan ensin johonkin pieneen palaan tarra-arkista päällystystä, jottei päällystysmuovi tai sen liima aiheuta varsinaiselle tarralle mitään. Toimitamme tarrat ilman laminointia / päällystystä, jotta voit halutessasi olla päällystämättä tai päällystää tarran ja siten lisätä tarrojen kulutuskestävyyttä.Leikattujen tarrateippien kiinnitys ja asennus

Muotoonleikatut tarrateipit tulee liimata täysin puhtaalle pinnalle (öljy, rasva ym. lika tulee olla puhdistettuna - tarran liima ei tartu likaiselle pinnalle). Lisäksi tarrat tulee liimata tasaiselle ja sileälle alustalle (kaareviin pintoihin emme suosittele tarrojen liimausta). Liimapinnan koskettelua tulee välttää, koska se heikentää tarran ja tarrateippien kiinnittymistä kiinnitettävään pintaan ja saattaa aiheuttaa ärsytystä herkälle iholle.


Tarrateippien kiinnitys ja asennus siirtoteipin avulla

Muotoon leikatut tarrateipit asennetaan puhdistettuun pintaan helposti siirtoteipin avulla. Leikatun tarrateipin päälle (ei liimapuolelle) laitetaan siirtoteippi ja siirtoteippi painetaan kunnolla kiinni tarrateippiin. Sen jälkeen irroitetaan varovasti tarrateipin liimapinnan suojapaperi, jolloin muotoon leikattu tarra jää siirtoteippiin. Tämän jälkeen siirtoteipin avulla asennetaan muotoon leikattu tarrateippi haluttuun paikkaan. Asennuksen yhteydessä kannattaa tarrateippi painaa kunnolla kiinni kohteeseen ennen kuin siirtoteipin irroittaa. Isommissa teippauksissa kannattaa käyttää esim. lastaa, jonka avulla tarrateipin saa hyvin kohteeseen ilman, että sinne jää ilmakuplia. Pienemmissä teippauksissa voi myös käyttää esim. leveätä maalarinteippiä siirtoteippinä. Lopuksi irroitetaan varovasti siirtoteippi.Katso ohjevideo leikattavan tarrateipin asennuksesta:


https://www.youtube.com/watch?v=K4dIr0azpIk